28 Şubat 2010 Pazar

28.02.2010 76.gün

Bugün düne göre daha güneşliydi. Günlerden pazar olması nedeniyle Ankaralı ziyaretçiler ve daha başka yerlerden gelenler alanda olumlu bir hava ve hareket yarattı. Bandista da şarkılarıyla oradaydı. son iki şarkılarına yetişebildiğim için pek doğru düzgün fotoğraflarını çekemedim, idare edin artık. Belirsiz bekleyiş sürüyor; hükümetin verdiği süre de bu gece doluyor...

27 Şubat 2010 Cumartesi

27.02.2010 75.gün

Bir süredir gidemediğim alana vardığımda, iki gün önce Mithatpaşa Caddesi'nde araba çarpması sonucu  Hamdullah Uysal'ın hayatını kaybetmesinin getirdiği ağırlık hala hissediliyordu. Türk İş binası ve Samsun çadırının önüne çeşitli yerlerden gelen siyah çelenkler bırakılmış ve "1971" yazan, Hamdullah Uysal'ın resminin işlendiği stensiller tüm çevreye yapılmıştı.
Bunun yanında süren belirsizlik, sendikanın umut verici herhangi bir açıklama yapmayışı da canları sıkıyor gibi görünüyordu.
Son üç fotoğrafta göreceğiniz Osmaniye'den Cengiz Abi'yle biraz sohbet ettik. Bazı sıkıntılarından söz etti; milliyetçi kökenli olduğunu ve Tekel hareketine sırtını döndüğü için, kimi zaman uğruna kavga ettiği "eski parti"sine nasıl kırgın olduğunu anlattı ve burda gördüğü kimi "gerçekler"le dünyasının nasıl değiştiğinden, kendisini nasıl kandırılmış hissettiğinden uzun uzun bahsetti. Benden de çektiğim tüm fotoğraflarına ulaşabilmek için hepsini yayınlamamı  rica etti.

23 Şubat 2010 Salı

22.02.2010 70.gün

Sendika başkanlarının toplantısından çıkan kararlar, işçileri tatmin etmedi. Türk-İş binası önünde genel greve çağrı yapan ve kimi zaman Türk-İş'i ve başkan Kumlu'yu protesto eden sloganlar atıldı. Sendikanın çıkardığı yeni eylem planı işçiler tarafından yetersiz ve etkisiz bulundu..

21 Şubat 2010 Pazar

21.02.2010 68. günü 69. güne bağlayan gece

Cumartesi günü başlayan oturma eylemi gece boyu sürdü. Birçok sendika üyesi, öğrenci grupları, sanatçılar ve çok sayıda Ankaralı, Tekel işçilerine destek için Türk-İş binası çevresinde sabahladı. Ben gece yarısından az önce alana ulaştım ve yaklaşık 3:00'e kadar ordaydım. Etraf epey hareketliydi. Kimileri müzik dans ve halaylarla ayakta kalmaya çalışırken kimileri de bulduğu herhangi bir yerde tilki uykusundaydı. Güzel bir buluşmaydı...

20 Şubat 2010 Cumartesi

20.02.2010 68.gün

İşçi ve memur konfederasyonlarının aldıkları ortak karar doğrultusunda, konfederasyonların il temsilcileri, bağlı sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri, çeşitli illerden otobüslerle sabah saatlerinde Ankara'ya geldi. Sakarya Caddesi'nde Tekel işçilerine destek için bir miting düzenlendi. Ayrıca gece boyunca sürecek bir oturma eylemi başladı. Ben öğlen saatlerinde alandan ayrıldım ancak gece tekrar gitmeye çalışacağım.

Bugün yanıma  tele objektif alarak bir değişiklik yaptım.

(Bu arada geçtiğimiz hafta http://meren.org/blog/ adlı sayfada, tekel direnişiyle ilgili bir yazıya konuk fotoğrafçı oldum. Yazıları ve yazarlarıyla güzel bir derleme olmuş bence, bakmanızı öneririm.)